Gulvbelægning - DO-MO Entreprise
Gulve-stor

Gulve

Der findes mange typer gulvbelægning. Med vores store materialekendskab kan vi rådgive dig om det rigtige valg i forhold til udseende og pris. Her er nogle eksempler.

Ring på tlf. 71 99 71 41

Hvorfor skal man vælge trægulve frem for andre typer gulv?

Først og fremmest skal man vælge et trægulv, fordi man synes at det er flot og lækkert – og vil klæde ens bolig og interiør. Men herudover kan der være mange andre grund til at vælge et trægulv, og måske også en bestemt type trægulv. Andre grunde til at vælge trægulve til din bolig kan fx være indeklimaet – trægulve er medvirkende til et godt og sundt indeklima, især hvis du vælger en vare, som ikke er behandlet med miljøskadelig efterbehandling – og hvis det oven i købet er svanemærket. I forhold til indeklimaet i et rum er et trægulv, set i forhold til fx gulvtæpper, et langt sundere valg, fordi man kan rengøre langt bedre i dybden. Endnu en grund kan være, at trægulve – i modsætning til mange andre gulvtyper som fx klinker og gulvtæpper – ældes med ynde. Trægulve får paitna, når de bliver brugt, hvorimod fx gulvtæpper og en del laminatgulve kun kommer til at se slidte ud. Et trægulv klæder også de allerfleste bygninger og rum, om det er en ældre murermestervilla som har været ’født med’ trægulve eller en moderne nybygget lejlighed med ’nyt nordisk design’, så passer trægulve ufatteligt godt ind i stilen.

Plankegulve

Massive plankegulve er en ægte og naturlig løsning. De ser flotte ud, har stor slidstyrke og giver en autentisk fornemmelse, når man færdes på dem. Plankegulve varierer i pris alt efter træsort, gulvplankernes bredde samt deres kvalitet.

Laminat

Et laminatgulv ligner ægte trægulv. Er det i god kvalitet, giver det en slidstærk og støjdæmpende løsning til en overkommelig pris.

Parket

Ægte parketgulve er en eksklusiv løsning, som passer til herskabslejligheder og villaer. De findes i mange træsorter og mønstre, fx den klassiske sildebensparket i eg.


I hvilke rum skal man lægge trægulv?


Hvad de forskellige trætyper egner sig bedst til


Hvad skal man være opmærksom på ved nyt gulv?


Hvorfor skal man vælge jer til at lægge trægulv?

I hvilke rum er det smart at lægge trægulv – og i hvilke rum er det ikke smart?

Trægulve egner sig rigtig fint til næsten alle rum i en bolig,
lige undtaget køkken og badeværelse, hvor der findes alternativer, der egner sig bedre.

Det, der gør, at køkkenet ikke egner sig specielt godt til trægulv er, at man nemt spilder både madvarer og våde ingredienser, som trægulve tager langt bedre imod end fx klinker. Ligesom det er sværere at få et gulvtæppe end et trægulv helt fri for støv, så er det nemmere at holde et køkkengulv rent med klinker end med træbelægning. Saftevand, rødvin og kødsovs er langt nemmere at tørre ordentligt op fra et klinkegulv eller linoleumsgulv end fra et trægulv. Og netop med disse madvarer kan det rent faktisk gå hen at blive et stort arbejde at fjerne pletter fra trægulve. Nogenlunde det samme gør sig gældende med badeværelser. Her er det i stedet hårvoks, shampoo og vand, som kan være et problem for et trægulv. Men ud over disse to rum egner trægulve sig ganske fint i alle hjemmets andre rum.

Hvilke typer trægulve findes der – og hvilke typer egner sig bedst til hvad?

Der findes et væld af trægulv-typer – og ingen opgave er for stor eller for lille til Do-Mo Entreprise.
Her kan du se de typer trægulve der findes – og uanset hvilken type I ønsker, så rådgiver vi gerne om det og påtager os gerne opgaven.

  • Parketgulv
  • Plankegulv
  • Skibsplankegulv
  • Sildebensparketgulv
  • Laminatgulve

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man skal have lagt nyt gulv?

Når man skal have lagt nyt gulv, skal rummet selvfølgelig ryddes helt.

Derfor kan man naturligvis heller ikke bruge rummet mens renoveringen står på. Så det kræver lidt forarbejde og lidt rod i hverdagen at få lagt et nyt gulv. Ud over disse lav-praktiske hensyn er der også et par andre detaljer, man lige skal tænke over inden man kaster sig ud i nye gulve.

Man skal være opmærksom på, især hvis man bor i en ældre bolig, at der kan være behov for at rette gulvet op. Hvis gulvet skal rettes op, kan det være at dørtrinnene ikke vil passe i højden længere – og så er opgaven pludselig lidt større og vil vare lidt længere. På samme vis kan der være behov for, når det gamle gulv er taget op, at oprette skader under gulvet. Det ses ind imellem, at der er råd under gulve, at der ikke er isoleret ordentligt eller at der skal brand-isoleres bedre. Uanset hvilken af situationerne der er tale om, vil det tage længere tid og koste mere, end der var tale om ved udgangspunktet. Fx brand-isoleringen er lovpligtig at udføre, hvis den i udgangspunktet ikke imødekommer lov-kravene. Vi hos Do-Mo Entreprise assisterer naturligvis med både rådgivning og udførsel, uanset hvad situationen byder på.

Hvorfor skal man vælge jer til at lægge trægulv?

Man skal vælge os, hvis man ikke ønsker ’discount-udgaven’ af gulv-lægning.
Vi er ikke den billigste entreprenør på markedet, til gengæld er vi et af de mest service-mindede. For os er det vigtigt, at både vi og vores under-leverandører har god tid til kunden og til opgaven, så den bliver lavet ordentligt. Vi vil levere et ordentligt og professionelt udført stykke arbejde. Det gør vi, fordi vi ønsker at være kendt for god service, grundig faglig rådgivning og den gode gamle danske håndværks-kvalitet. Vælger man os som entreprenør, er man sikret, at tingene bliver lavet efter krav og gældende lovgivning.

Måden vi opnår den gode service og høje faglige standard på, er primært ved to ting: Vi tager os god til at gøre arbejdet ordentligt, uanset om det er samtaler med vores kunder eller det faglige håndværksarbejde. Og så ansætter og samarbejder vi med nøje udvalgte fagpersoner, som har samme professionelle standard og værdisæt, som allerede kendetegner Do-Mo Entreprise.

HVAD SYNES DÚ OM VORES ARBEJDE?

Vi går utrolig meget op i vores arbejde, og derfor bliver vi også glade når vi får en anmeldelse.
Tryk på knappen hvis du har lyst til at give en anmeldelse.

 

GIV ANMELDELSE

Se udvalgte referencer

Se alle referencer